20:55 - İzmir Dikili’de Yeni Yatırım Rotası: Yaka Country Projesi Villa İmarı İçin Geri Sayımda
11:55 - Duygu Kızılkaya Art Gallery, Denizbank VI. IAAF İstanbul Sanat Fuarı’na Damga Vurdu
16:00 - Akaryakıt Sektöründe Kritik Uzlaşma: TP Petrol ile Star Rafineri Uzlaştı
19:25 - Mehtap Tokgöz, Yeni Eserleriyle Lütfi Kırdar Sanat ve Antika Fuarı’nda
17:35 - HEL-TUR 61 TURİZM – NECATİ HELLAÇ
17:15 - Diyarbakır Asoğlu Kuaför’de güzelliğin ince işçiliği
16:55 - Urfa’da tek kadın çiçek tasarımcısı: Blooma Flower Studio – Didem Karaçalı
13:00 - Kemal Alıç “Tövbeler Olsun” adlı şarkısıyla müzikal yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor!
21:35 - Prof. Dr. Betül Tavil: “Ateşli Nötropeni Dakikalar İçinde Hayati Risk Oluşturabilir”
20:50 - Ünlü Oyuncudan İzmir Dikili Denizköy’de Örnek Yatırım
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, sabahın erken saatlerinden itibaren taze hamur kokusu sokaklara yayılıyor..
Bu kokunun kaynağı, bölgenin tek ve orijinal Arnavut börekçisi olan işletmede, elleri hamurla yoğrulmuş kadınların maharetli çalışmaları…
İşletmenin sahibi Bilal Alsaç, doğma büyüme Arnavut. Yıllarca bölgede Arnavut Derneği başkanlığı yapmış, hem kültürünü hem de geleneklerini yaşatmak için elini taşın altına koymuş bir isim. Şimdi ise bu kültürü damaklarda yaşatıyor.

“Bölgede böyle orijinal bir lezzet yoktu” diyor Bilal Bey, gözleri gururla parıldarken. “Bizim böreğimiz sadece bir yiyecek değil, bir kültürün, bir geleneğin simgesi. Her katında emek var, sabır var, sevgi var.”
Alsaç, işin mutfağına da uzak değil. Hamurun inceliği, iç malzemenin oranı, pişirme sıcaklığı… Hepsi onun kontrolünden geçiyor. “Gerçek Arnavut böreğinin inceliklerini bilmeyen birinin bu lezzeti yakalaması çok zor” diye ekliyor.
Kadın Emeğine Destek
Bilal Alsaç’ın işletmesinde dikkat çeken bir diğer detay ise kadın istihdamı. Mutfakta çalışan herkes, bu işi ustalarından öğrenmiş kadınlar. “Kadın emeğinin değerine inanıyorum” diyor Bilal Bey. “Hem aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar hem de geleneksel tariflerimizi birebir yaşatıyorlar.”
Her Gün Taze olarak Arnavut mutfağının olmazsa olmaz tüm börek çeşitleri yer alıyor. Ispanaklıdan kıymalısına, peynirli olandan patatesliye kadar her gün taze taze imal ediliyor. Üstelik kullanılan malzemeler tamamen doğal ve yerel üreticilerden temin ediliyor.

Turgutlu’nun dört bir yanından, hatta çevre ilçelerden gelen müşteriler, bu böreklerin müdavimi olmuş durumda. Kapıdan giren herkes, sıcacık böreklerin kokusuyla karşılanıyor ve adeta memleket havası soluyor.
“Bizim Böreğimiz Bir Hikâye Anlatır”
Bilal Alsaç, böreklerin sadece damaklara değil, anılara da hitap ettiğini söylüyor:
“Böreği tattığınızda, çocukluğunuzun sofralarını, anneannenizin mutfağını, bayram sabahlarını hatırlarsınız. Bizim amacımız da tam olarak bu: İnsanlara hem lezzet hem de anı yaşatmak.”
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.